понеділок, 6 липня 2009 р.

Погода: на Івана Купала йтимуть дощі і пектиме сонце

КИЇВ, 6 липня. /Віктор Чухліб - УКРІНФОРМ/. Завтра, 7 липня, в день народження пророка Івана Предтечі, названого в народі Іваном Купалом (Купайлом), в якого у річці Йордан хрестився сам Ісус Христос, на більшій частині території України переважатиме спекотна погода. Про це кореспондентові УКРІНФОРМу розповіли синоптики Українського гідрометцентру.

За їхнім прогнозом, цього дня над територією України переважатиме мінлива хмарність, місцями пройдуть дощі та грози. У західних областях, місцями в Криму, а вдень і на Житомирщині та Вінниччині пройдуть короткочасні дощі, прогуркотять грози, вдень на заході в окремих районах випадатиме град. Посиляться шквали до 15-20 м/с. У карпатському регіоні подекуди пройдуть сильні зливи. На решті території опадів синоптики не прогнозують. Вітер переважно південний, 5-10 м/с.

Температура повітря в південній частині вночі становитиме 16-21°, на узбережжі морів до 24°, вдень повітря в цих краях прогріється до 27-32°. На решті території термометри реєструватимуть уночі 11-16°, вдень 23-28°, у Карпатах вночі 9-14°, вдень 15-20°.

У Києві та Київській області завтра буде без опадів. Вітер південний, 5-10 м/с. Температура вночі становитиме 11-16°, вдень 23-28°.