четвер, 2 липня 2009 р.

В Одесі УБОЗівці викрили "конвертаційний центр" з оборотом понад 100 млн гривень

ОДЕСА, 2 липня. /Володимир Новак - УКРІНФОРМ/. Працівниками одеського УБОЗу викрито злочинну групу у складі п'яти осіб, яка протягом тривалого часу діяла на території області та займалася розкраданням коштів із Державного бюджету шляхом незаконного відшкодування ПДВ. Про це кореспондентові УКРІНФОРМу повідомили у відділі громадських зв'язків ГУ МВС України в Одеській області.

Операції здійснювалися створеними групою підприємствами, складалися фіктивні угоди і проводилися псевдоекспортні операції. Це давало змогу високорентабельним підприємствам України незаконно відшкодовувати ПДВ.

У ході проведених обшуків вилучено документи, а також комп'ютерну техніку, понад 10 кліше підписів різних осіб та 40 печаток і штампів підприємств та державних установ, у т.ч. тих, що мають ознаки фіктивності. Накладено арешт на товар, який належить групі, на суму понад 4,5 млн грн, вилучено грошові кошти у сумі 25 тис. грн і сервери з системою "банк-клієнт" підприємств, на розрахункових рахунках яких заблоковано кошти.

Встановлено, що група займалася злочинною діяльністю впродовж п'яти років, за які було сформовано податкового кредиту та незаконно відшкодовано ПДВ в сумі понад 100 млн грн. Це дало змогу більш як 20 високорентабельним підприємствам, переважно енергетичної, будівельної та лікеро-горілчаної галузей, ухилитися від сплати податків, мінімізувавши свої доходи.

За матеріалами УБОЗ ГУ МВС України в Одеській області порушено карну справу за ст.15, ст. 191 ч.5 КК України.