пʼятницю, 3 липня 2009 р.

На Рівненщині лісничий застрелив підлітка

РІВНЕ, 2 липня. (УКРІНФОРМ). У селі Біловіж на Рівненщині лісничий Микола П. застрелив десятикласника, 16-річного Вадима Трохимчука, повідомляє УКРІНФОРМ.

Трагедія сталася на пожежній вежі, яка розташована неподалік від контори лісництва ДП "Остківський лісгосп". Її оглядовий майданчик давно припав до душі дітям з села. Тож і цього разу четверо підлітків видерлися на тридцятиметрову височинь, випробовуючи свої спортивні здібності.

У той же час Микола П. повертався зі своїм колегою з Осток. Побачив, що на вежі хтось є, витягнув карабін з оптичним прицілом та, без вагань, натиснув на гачок. Куля влучила дитині під око - вона одразу померла.

Під час затримання "стрілок" пояснив, що переплутав дітей з... птахом, який начебто становив загрозу для його свійських качок та гусей.

- Щодо Миколи П. прокуратура Рокитнівського району порушила кримінальну справу за фактами перевищення службових повноважень та убивства з необережності. Слідство у справі триває, самого лісника затримано, - повідомила прес-секретар прокурора Рівненської області Людмила Суржук.

Проте рідні Вадима не згодні з формулюванням, за яким нестиме відповідальність людина, що позбавила життя їх сина. Адже місцеві мешканці села Біловіж не раз бачили лісника на вулиці зі зброєю на плечі, яку він носив просто так, навіть без чохла. Люди стверджують, що той, дійсно, не раз стріляв у птахів, і вже був момент, коли поранив у ногу односельця, щоправда, з пістолета гумовими кулями.

- Я хочу, щоб Микола отримав справедливе покарання за те, що вбив дитину! - каже, плачучи, мати хлопчика, Олена.

Сьомого серпня цього року Вадиму мало б виповнитися сімнадцять років. Як пише газета "Рівне вечірнє", підліток був найстаршою дитиною в родині Трохимчуків: окрім нього, батьки виховують ще семеро синів та доньок. Вадим був дуже роботящим, охоче допомагав по господарству, доглядав за кіньми, полов буряки, ходив у ліс по ягоди та гриби. Напередодні фатального пострілу назбирав багато чорниць. Їх охоче розкуповують у місті, тож збирався на продаж, щоб купити щось собі та молодшим братам-сестрам. На жаль, порадіти обновкам йому не судилося.