четвер, 2 липня 2009 р.

БЮТ пропонує в п'ятницю розглянути на позачерговому засіданні ВР відмову від депутатської недоторканності

КИЇВ, 2 липня. (Олександр Хорольський, Костянтин Соловчук - УКРІНФОРМ). Фракція БЮТ пропонуватиме розглянути основним питанням позачергового засідання парламенту в п'ятницю прийняття в цілому закону, що відміняє депутатську недоторканність. Про це заявила сьогодні на прес-конференції Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко, підкресливши, що це питання, а також позбавлення депутатської недоторканності депутата Лозинського стали головними питаннями засідання. "Ці два питання є пріоритетними для розгляду в п'ятницю. Треба раз і назавжди поставити крапку щодо недоторканності. Всі мусять бути рівними перед законом", - заявила вона.

При цьому Ю.Тимошенко повідомила, що законопроект N 1375-П1 був внесений в парламент фракцією БЮТ 18 січня, проголосований в першому та другому читанні та спрямований КС. Конституційний Суд, за словами Прем'єра, дав схвальний висновок, тепер законопроект знаходиться знов у парламенті. "Ми зібрали 150 голосів, щоб у п'ятницю провести позачергове засідання ВР", - заявила вона.

За словами Ю.Тимошенко, на засіданні в п'ятницю буде також розглянуто питання зняття депутатської недоторканності з депутата Лозинського. "Я звернулася до цього депутата з вимогою написати заяву про складення депутатських повноважень", - заявила Прем'єр-міністр.

Ю.Тимошенко заявила, що на засіданні мають розглядатися лише ці два питання.

Раніше фракція БЮТ наполягала на проведенні позачергового засідання парламенту в п'ятницю з пропозицією розглянути питання призначення членів уряду та голів державних комітетів.