понеділок, 30 червня 2008 р.

У Полтаві розпочався збір підписів за встановлення пам'ятника гетьману України Іванові Мазепі


ПОЛТАВА, 28 червня. (Сергій Пустовіт - УКРІНФОРМ). У Полтаві розпочався збір підписів населення за встановлення пам'ятника гетьману України Іванові Мазепі на найпочеснішому місці - Соборному майдані, де розташований Свято-Успенський собор, що здавна вважається головною святинею полтавського козацтва, передає кореспондент УКРІНФОРМу.

Ініціювали цю акцію місцеві осередки Української Народної Партії, Народного Руху України, "Народного союзу "Наша Україна", товариства "Просвіта", інших громадських організацій з огляду на невизначеність місця для пам'ятника Мазепі і суперечки з цього приводу, які фактично блокують одне з найважливіших питань підготовки до відзначення наступного року на міжнародному рівні 300-річчя воєнно-політичного виступу гетьмана України Івана Мазепи та укладення Українсько-шведського союзу.

Організатори збирання підписів переконують полтавців, що пам'ятник на Соборному майдані буде гідною шаною Іванові Мазепі як видатному державному діячеві, а також гармонійним архітектурним завершенням центральної вулиці Полтави. Вони також роз'яснюють, що кошти з місцевого бюджету на виготовлення та встановлення монумента не використовуватимуться.

На всеукраїнському відкритому конкурсі на кращий ескіз пам'ятника Іванові Мазепі переміг проект скульптора Миколи Білика та архітектора Віктора Шевченка. Підписи разом із спеціальним зверненням буде передано Полтавській міській раді.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Коментувати: