неділю, 29 червня 2008 р.

Івано-Франківська ОДА оголосила Всеукраїнський конкурс на кращі твори про життя Степана Бандери

ІВАНО-ФРАНКІВСЬК, 27 червня. (Наталія КоманякУКРІНФОРМ). Івано-Франківська ОДА оголосила Всеукраїнський конкурс на випуск кращих творів про життя і діяльність Степана Бандери. Як повідомили ва прес-службі голови ОДА, його оголошено «з метою вшанування пам’яті видатного політичного та громадського діяча XX століття, популяризації його політичної спадщини та ролі у національному та духовному відродженні Української держави та з нагоди відзначення 1 січня 2009 року столітнього ювілею від дня народження». До цієї дати буде здійснено й випуск відібраних на конкурсі творів.
Також в облдержадміністрації відзначають, що подібний конкурс потрібний з огляду на те, що потребує популяризації політична спадщина Степана Бандери, необхідними є й об’єктивне висвітлення його вкладу в боротьбі за волю України, визначення його ролі у тих історичних процесах, які зазнали нещадної фальсифікації від імперських ідеологів, пролиття світла правди на життєвий шлях, сприяння формування позитивного іміджу.
На конкурс приймаються роботи різних жанрів - авторські оригінали в електронних та друкованих варіантах, які мають не менше двох фахових рецензій. При відборі творів до друку враховуватимуться проблематика та глибина розкриття теми, літературні та жанрові особливості. Творчі доробки приймають експертна рада з питань книговидання та постійна комісія обласної ради з питань культури, національного та духовного відродження.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Коментувати: