понеділок, 30 червня 2008 р.

У Дем'яновому Лазу під Івано-Франківськом відкрито пам'ятник українському барду Тризубому Стасу

ІВАНО-ФРАНКІВСЬК, 28 червня. (Наталія Команяк - УКРІНФОРМ). На кладовищі Дем'янів Лаз під Івано-Франківськом відкрито пам'ятник українському барду, письменнику та громадському діячеві Тризубому Стасу (Станіславу Щербатих), передає кореспондент УКРІНФОРМу.

Пам'ятник споруджено на могилі митця. Сьогодні ж увечері в обласній філармонії відбудеться вечір його пам'яті, в якому візьмуть участь відомі вітчизняні та івано-франківські барди, буде продемонстровано кінострічку за участю Станіслава Щербатих "Тепер я в пісні. Я - живий!" - спогади його дружини Марії, друзів, невелика частина пісенних текстів Стаса з книги "Історія України в гумористичній авторській пісні".

Народився Станіслав Щербатих 1948 року на Алтаї, мешкав і творив у Івано-Франківську впродовж 47 років (закінчив тутешній інститут нафти і газу). Співпрацював з популярним театром пісні "Не журись!" (Львів) - був його учасником і актором. В останні роки життя митець мешкав з родиною у Києві. Автор роману іронічної фантастики "Нічийна земля" (виданий в 1998 р.). Наприкінці життя видав збірник пісень "Я повертаюсь". Автор відомих сатиричних пісень "Співці нової днини", "Демократизація", "Повний абзац", "Ангола", "Верблюди" та багатьох інших. За висловлюванням самого Стаса, він мав три "зуби": один - на КПРС, другий - на комсомол, третій - на тодішній "профсоюз".

Помер Станіслав Щербатих від інсульту за рік до свого 60-ліття у київській квартирі. Похований в Івано-Франківську. Останній концерт Тризубого Стаса відбувся у Києві 19 січня 2007 року. Після його смерті Івано-Франківський обласний клуб авторської пісні, яким керує бард Петро Федоров, названо іменем Тризубого Стаса.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Коментувати: