понеділок, 30 червня 2008 р.

Вогонь пам'яті провідника ОУН Євгена Коновальця запалили у містах і селах Тернопільщини

ТЕРНОПІЛЬ, 30 червня. /Олег Снітовський - УКРІНФОРМ/. Вогонь пам'яті провідника ОУН Євгена Коновальця запалили цього дня мешканці сіл та міст Тернопільської області.
Символічний вогонь, запалений в обласному центрі, взяли представники кожної із делегацій, що прибули напередодні до Тернополя, повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу. А о 21 годині цього дня в усіх населених пунктах Тернопільської області одночасно запалали свічки і ватри. Це було зроблено на честь проголошення Акту відновлення Української Держави 30 червня 1941 року. Запалення вогню також приурочено до 70-річчя від дня загибелі голови проводу ОУН Євгена Коновальця.
Цього ж дня відбулася ще й велосипедна естафета, під час якої провезли пам'ятний вогник вулицями Тернополя. Таким чином, вшановано пам'ять Євгена Коновальця, сказав заступник голови облради Олег Вітвіцький.
Представники молодіжних патріотичних організацій також запалили вогонь у селі Зашкові, саме на тому місці, де колись народився Євген Коновалець, а потім принесли вогонь у лампадці до Тернополя. Ініціатори акції - обласна та районні ради.
Торік в області вже проводили подібну акцію, присвячену Роману Шухевичу. Тепер такі акції на Тернопільщині проводитимуться щорічно на честь героїв, які боролися за визволення України. Наступного року в області подібним чином планують вшанувати пам'ять Степана Бандери.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Коментувати: