неділю, 29 червня 2008 р.

Окрасу Буковини - гірські річки Сірет та Прут безжально плюндрують... місцеві жителі

ЧЕРНІВЦІ, 27 червня. (Наталія КоманякУКРІНФОРМ). З початку року в Чернівецькій області вже оштрафовано 392 особи за самовільний вибір гравійно-піщаної суміші на берегах гірських річок Прут і Сірет. Сума штрафів склала 34,6 тисячі гривень, передає кореспондент УКРІНФОРМУ.
За повідомленням Державної екологічної інспекції в області, з початку року її працівники здійснили 185 рейдових перевірок для попередження випадків самовільної вибірки гравійно-піщаної суміші, винесли три рішення, згідно з якими зупинено вибірку гравію в заплавах Пруту поблизу села Зелений Гай Новоселицького району та річки Сірет в межах сіл Кам’янка і Сучевени Глибоцького району.
За даними Держекоінспекції, перевірки в межах сіл на берегах Прута і Сірета в Кіцманському, Герцаївському, Новоселицькому, Глибоцькому районах засвідчили, що стихійні бригади з місцевих жителів самовільно навантажують пісок і гравій з русел річок. В той же час органи місцевого самоврядування слабо реагують на факти такої незаконної діяльності. Як уже повідомляло агентство, обласна державна адміністрація внесла пропозицію про створення в області екологічної міліції і запевняє, що питання буде розглянуто уже найближчим часом. Новостворена структура покликана насамперед покласти край грабежу на берегах гірських річок краю.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Коментувати: