четвер, 26 червня 2008 р.

Мешканці Борислава живуть, як на "пороховій діжці"

КИЇВ, 23 червня (Вікторія Лишик - УКРІНФОРМ). У так званому Місті нафтовиків, яке розташоване на території одного з найстаріших родовищ світу, екологічна ситуація, м'яко кажучи, є не вельми привабливою. Припинення експлуатації озокеритної шахти, відкачування води зі штолень та їх провітрювання можуть спричинити непередбачувані наслідки.
Про це у своїй доповіді перед бориславчанами визнав мер Борислава Олег Іваницький. Довготривалий нафто- і газовидобуток озокериту породили чимало проблем задавненого характеру. За словами мера, на сьогоднішній день загазованість у місті, згідно міжнародних стандартів ISO, значно перевищує допустимі норми. У звіті міського голови перед мешканцями Борислава, зокрема, йдеться про те, що 20 тисяч шурфів і копанок, розкиданих по місту, де свого часу видобували нафту, а потім засипали, таять у собі страшну небезпеку. Нещодавно на вулиці Шевченка, 40 - майже у самому центрі міста, на обійсті одного з бориславчан вищезгадана копанка провалилась. Яма, наповнена сумішшю нафти і води, сягала більше дванадцяти метрів. А найстрашніше, що півгодини перед цією жахливою оказією, на злощасному місці бавилися онуки господаря.
На превеликий жаль, влада, яка розуміє можливість небезпеки, що може забрати не одне людське життя, неразі лише констатує факти, проте, обмежена у фінансових можливостях, неспроможна нічим зарадити, аби гарантувати місцевим жителям безпеку здоров'я та життя.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Коментувати: