четвер, 26 червня 2008 р.

В'єтнамське земляцтво Одеси відзначило 20-річчя приїзду перших співвітчизників на українську землю

ОДЕСА, 24 червня. /Володимир Новак - УКРІНФОРМ/. Одеський морвокзал не лише приймає морські та річкові лайнери з низки провідних портів світу, а й є центром різного роду міжнародних заходів за участю представників етнічнонаціональних товариств, які населять це чорноморське місто. Як повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу, в'єтнамське земляцтво відзначило тут пам'ятну для себе дату - 20-річний ювілей приїзду до Одеси перших груп працівників-в'єтнамців.
Присутніх привітали Надзвичайний і Повноважний Посол Соціалістичної Республіки В'єтнам Нгуєн Ван Тхань, посадовці управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації, представники всеукраїнського в'єтнамського земляцтва, керівники підприємств, на яких працювали в'єтнамські громадяни.
Як зазначали виступаючі, договір між колишнім СРСР та Соціалістичною Республікою В'єтнам, підписаний 2 квітня 1981 року та договір між урядом України і Соціалістичної Республіки В'єтнам про взаємне працевлаштування та їх соціальний захист, ратифікований Верховною Радою України 4 лютого 1998 року, дали змогу приїхати і працювати на різних підприємствах Одещини значній кількості в'єтнамських громадян. Саме ці люди стали засновниками в'єтнамського земляцтва на Одещині. Для багатьох з них місто біля моря стало другою батьківщиною, багато хто отримав громадянство України.
Нині на території Одеської області діє міська організація "В'єтнамське земляцтво" - керівник Нгуєн Мань та товариство культури "В'єтнам", яке очолює Фам Зуй Зуй. Свято завершилось концертною програмою, підготовленою силами товариств.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Коментувати: