вівторок, 24 червня 2008 р.

Львів'яни ліквідовують наслідки стихії і готуються до нових буревіїв

ЛЬВІВ, 24 червня. (Ігор Бачун - УКРІНФОРМ). Буревій, який учора в другій половині дня пронісся над Львівщиною, сьогодні може повторитися. Про це УКРІНФОРМу повідомив Львівський обласний центр з гідрометеорології. За його прогнозом після обіду передбачаються грози, град, шквали вітру 17-22 м/с, місцями до 25 м/с. Подекуди сильні зливи.
Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення звернулось до мешканців міста з проханням без нагальних причин не виходити на вулиці та не виїжджати приватним автотранспортом. До того ж, у зв`язку з пошкодженням близько 90 відсотків мереж зовнішнього освітлення, звернуто увагу на необхідність оминати обірвані дроти на вулицях.
На засіданні міського штабу з ліквідації наслідків буревію підбито попередні підсумки завданої шкоди. Зокрема, у Львові обмежено рух громадського транспорту та подачу води у Личаківському, Сихівському та Залізничному районах, у приміських Винниках водопостачання відновлять лише підвечір. Аварійні бригади та служби продовжують ремонтні роботи. На центральних проспектах вони розчищають алеї від поламаного гілля.
Загалом в обласному центрі пошкоджено близько 1000 дерев на вулицях та в парках (190 дерев на Янівському цвинтарі та 100 пам'ятників). Руйнації даху зазнало близько 119 львівських будинків. Найбільше постраждали Галицький, Шевченківський та Залізничний райони міста.
Як повідомляв УКРІНФОРМ, жертвами буревію стали четверо осіб. Серед загиблих - літня мешканка обласного центру, котра зазнала удару блискавки, а також молода пара та чоловік з Миколаївського району.
За підрахунками фахівців, лише у житловому господарстві міста збитки склали майже 20 мільйонів гривень.
Міський голова Андрій Садовий звернувся по допомогу до Кабінету Міністрів.
Сьогодні ж у Львові очікують приїзду Прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Коментувати: