вівторок, 24 червня 2008 р.

Жертв буревію на Львівщині побільшало

ЛЬВІВ, 24 червня. (Ігор Бачун - УКРІНФОРМ). Ще одна дюдина поповнила список жертв, загиблих від буревію на Львівщині. Нею стала дитина з села Грушів Дрогобицького району, яка загинула торкнувшись обірваних проводів лінії електропередач. Трагедія трапилась через недогляд.
Як повідомляв УКРІНФОРМ раніше, двоє людей загинули під час буревію від удару блискавки на косовиці в селі Тарнавка Старосамбірського району, одна, 27-річна львів`янка, внаслідок падіння вікна багатоповерхового будинку, інша - у райцентрі Миколаїв від удару дерева, що зламалось.
Таким чином, буревій призвів до загибелі вже 5 людей. До того ж травми різного ступеня отримало 35 осіб, з них одна дитина. Семеро госпіталізовано у лікувальні заклади області.
За інформацією прес-служби Львівської облдержадміністрації, унаслідок проходження холодного фронту і зіткненням його з теплим атмосферним повітрям, що знаходилось над територією області, виникла складна метеорологічна обстановка.
Ураганний вітер, який сягав до 34 м/сек, супроводжувався сильними зливами, завдав шкоди народному господарству міст Львова і Нового Роздолу та 12 районам - Буському, Городоцькому, Жидачівському, Золочівському, Миколаївському, Мостиському, Перемишлянському, Пустомитівському, Сокальському, Сколівському, Старосамбірському та Яворівському.
За попередніми даними пошкоджено всього 1003 дахи на різних будівлях, у тому числі зірвано дахів на 61 житловому будинку, пошкоджено на 889 житлових будинках, 23 школах, 3 лікарнях, 2 виробничих будівлях, 1 будинку культури, повалено 147 електричних опор, виведено з ладу 1 трансформаторну підстанцію, знеструмлено 136 АТС, побито понад 3 тис. м. кв. віконного скла. Потреба у шифері для проведення відновлювальних робіт становить понад 8 тис. листів.
Рятувальниками головного управління МНС України в Львівській області врятовано з автомобілів, котрі потрапили під завали дерев дві особи.
Зараз ситуація в області контрольована.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Коментувати: