понеділок, 30 червня 2008 р.

У Харкові гостює засновник понад 500 буддистських центрів у всьому світі Лама Оле Нідал

ХАРКІВ, 28 червня. /Віта Дубовик - УКРІНФОРМ/. У Харків приїхав засновник понад 500 буддистських центрів у всьому світі, 13 з яких знаходяться в Україні, Лама Оле Нідал, повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу.
Сам лама (вчитель) родом із Данії, тому абсолютно не схожий на типового буддиста. Звичайний європеєць у джинсах і з ноут-буком, який любить швидку їзду на мотоциклах і стрибки з парашутом. Його основний напрям діяльності - опис "європейською" мовою основних істин древньої світової релігії. Оле Нідал розпочав своє навчання в Непалі, куди на початку 70-х років поїхав у весільну подорож. "Ця релігія мене так вразила, що наш медовий місяць розтягнувся на три роки. У Непалі я з дружиною пройшов навчання лами. Ми були першими європейськими учнями. Ханна і досі супроводжує мене в усіх моїх подорожах", - розказав Оле Нідал.
На прохання свого вчителя Оле повернувся на захід, щоб принести інформацію про буддизм усім, хто її потребує. Відтоді ось уже понад 30 років лама Оле Нідал читає лекції про буддизм по всьому світу, кожного дня переїжджаючи з одного міста до іншого.
В Україні він не був кілька років, хоч є духовним керівником найбільшої організації країни - релігійного Центру об'єднання буддистів лінії Карма Каг'ю. За словами вчителя, він робить дві кругосвітні подорожі на рік, об'їжджаючи всі країни, в яких є його центри, з лекціями. І зараз в Україну пан Нідал прибув з Росії, а потім, завітавши на пару днів до Києва, вирушить у Копенгаген, потім - Угорщина, Польща і багато інших країн.
З Харкова після сьогоднішньої лекції Оле Нідал разом із учнями вирушить у Валківський район, де протягом чотирьох днів просто неба читатиме лекції і проведе курс медитацій.
Довідка. Лама Оле Нідал - автор понад десяти буддистських книг, серед яких автобіографічна "Відкриття Алмазного шляху" і підручник з буддизму "Про природу речей". Його робота "Дійсність як вона є" стала першою книгою про буддизм, перекладеною українською мовою.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Коментувати: