суботу, 21 червня 2008 р.

На Волині центри євроатлантичної інтеграції відкриються в усіх районах області

ЛУЦЬК, 19 червня. /Зіновій Жижара - УКРІНФОРМ/. Більше довідатися про НАТО і перспективи вступу України до Євроатлантичного альянсу допоможуть волинянам центри євроатлантичної інтеграції, які заплановано відкрити в усіх районах області. Про це на засіданні координаційної ради з питань місцевого самоврядування при облраді, що відбулося у Луцьку, заявив голова обласної ради Анатолій Грицюк, повідомляє УКРІНФОРМ.
Коментуючи таке рішення, Анатолій Грицюк підкреслив, що це не означає нав'язування жителям думки про нібито необхідність вступу нашої держави в НАТО. Це лише прагнення дати можливість людям довідатися про справжню суть цієї міжнародної структури. Тож нехай волиняни самі вирішать - потрібне чи ні членство України в цьому альянсі.
До роботи у таких філіалах рекомендовано залучити місцеву інтелігенцію і, передусім, вчителів міських та сільських шкіл, культосвітніх працівників. Населення області має знати про ті великі переваги, які отримують країни після вступу до НАТО, перш за все у збільшенні іноземних інвестицій у розвиток економіки, науки, культури, наголосив голова обласної ради Анатолій Грицюк.
На Волині перший центр європейської інтеграції, що має статус обласного, було відкрито на початку нинішнього року в Луцьку. Протягом нинішнього літа його своєрідні філіали мають запрацювати у всіх великих містах і райцентрах краю. Необхідні матеріали для роботи цих представництв підготують науковці, для яких буде організовано ознайомлювальну поїздку в штаб-квартиру НАТО.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Коментувати: