четвер, 26 червня 2008 р.

Хабар у 2 мпн грн одержала група посадовців Одещини за надання ділянок на узбережжі Чорного моря

ОДЕСА, 25 червня. /Володимир Новак - УКРІНФОРМ/. Рекордну з початку поточного року суму хабара - два мільйони гривень - отримала група посадовців Білгород-Дністровської райдержадміністрації за надання ділянок на узбережжі Чорного моря. Про це кореспондентові УКРІНФОРМу повідомив сьогодні прокурор Одеської області, державний радник юстиції другого класу Василь Присяжнюк.
За його словами, усі дійові особи затримані працівниками міліції та СБУ. Нині вони дають свідчення. У ході оперативниих заходів у них вилучена вказана сума грошей, а також підписані розпорядження про надання вісім гектарів земельних ділянок чотирьом підприємцям.
Розслідування кримінальної справи проводить слідчий відділ слідчого управління прокуратури області.Василь Присяжнюк зазначив, що останнім часом його підлеглі спільно з працівниками інших правоохоронних органів здійснили низку успішних заходів, направлених на викорінення корупції і хабарництва. Перед судом за такі злочини вже постали понад сімдесят осіб. Серед них фігурують держслужбовці обласної і районних держадміністрацій, органів місцевого самоврядування, представники правоохоронних структур, а також податківці.
Зокрема, як поінформував представника УКРІНФОРМу прокурор області, на лаву підсудних потрапив депутат райради, заступник голови Великомихайлівської райдержадміністрації М., який за підписання договору аренди сільського водоймища вимагав і отримав від приватного підприємця десять тисяч гривень хабара. У цій же північній зоні, до речі, майже по сусідству, голова Роздільнянської міської ради К. отримав за надання земельної ділянки у місті Роздільна хабар у розмірі 25 тисяч гривень. Органами досудового слідства встановлено ще десять епізодів його злочинної діяльності. В обласному центрі заступник начальника одного з відділів податкової інспекції вимагав і отримав 26 тисяч гривень хабара від двох приватиних підприємців за непроведення перевірок та ненарахування штрафних санкцій.
Перед судом постали і троє працівників відділу податкової міліції в Овідіопольському районі, які за аналогічні дії одержали 15 тисяч гривень від підприємців відомого на теренах України торгівельного містечка "Сьомий кілометр".
Прокуратуру області, відмітив її керівник, турбує стан злочинних проявів, що мають місце у сфері землекористування та освітянській галузі. Нещодавно в Одеській національній морській академії викрито злочинну группу у складі двох заступників декана та диспетчера, яка неоднаразово вимагала і отримувала від студентів-заочників хабарі за "послуги" при здачі іспитів і заліків. При затриманні у них вилучено більше двадцяти трьох тисяч доларів США, вісімсот ЄВРО та понад вісім тисяч гривень.
Насамкінець Василь Присяжнюк повідомив про те, що згідно з Указом Президента України Віктора Ющенка, у південному регіоні створено міжвідомчу групу з питань протидії корупції. За порушення вимог Закону України "Про боротьбу з корупцією" у поточному році складено 226 протоколів, з яких 138 вже розглянуті судами. До адміністративної відповідальності притягнуто сім держслужбовців 3-4 категорій, 11 депутатів місцевого рівня, 16 посадових осіб райдержадміністрацій, 163 працівники місцевого самоврядування і т.д.
Вперше за останні роки на Одещині адміністративну відповідальность за скоєння корупційних діянь понесли два працівника органів судової влади - помічник судді та судовий розпорядник Приморського районного суду міста Одеси.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Коментувати: