неділю, 29 червня 2008 р.

За рейтингом журналу «Фокус» Чернівці є найкращим в Україні містом для проживання

ЧЕРНІВЦІ, 27 червня. (Наталія КоманякУКРІНФОРМ). У щорічному рейтингу комфортності українських міст, який за результатами експертного дослідження складає журнал «Фокус», місто Чернівці цього року посіло перше місце, Київ - друге, а Ялта - третє. Підсумки цього дослідження презентував сьогодні у Києві редактор журналу «Фокус» Михайло Гладкий за участю міського голови Миколи Федорука та голови Верховної Ради України Арсенія Яценюка. Про це кореспондента УКРІНФОРМУ повідомили в прес-центрі Чернівецької міської ради.
Михайло Гладкий зазначив, що журнал «Фокус» подібні рейтинги проводить не вперше, визначає переможців у ході експертного дослідження за багатьма критеріями, тому висновки завжди об’єктивні і обрунтовані. Цього року в експертному дослідженні українських міст з точки зору комфортного існування брали участь 55 українських міст - обласних центрів, історичних міст, курортів, промислових центрів, портів та молодих міст-супутників. Експертне оцінювання здійснювалося за 15 критеріями. Зокрема, враховувалися рівень розвитку міської інфраструктури та благоустрою, безробіття, злочинності, заробітної плати, забруднення повітря та води, кількість зелених насаджень, вартість житлово-комунальних послуг та доступність житла, кількість вузів, культурний потенціал, ділова активність, міграція, витрати міського бюджету на одного мешканця, інвестиційна та туристична привабливість.
За сумою усіх показників кращим містом України для проживання стали Чернівці, які торік у цьому рейтингу спільно з Тернополем займали третє місце, перше було в Івано-Франківська, а друге – у Києва. Найбільший «стрибок» зробила Ялта, яка у цьому році перемістилася з 21 місця на третє.
Чернівецький міський голова Микола Федорук подякував за визнання і сказав, що Чернівці завжди були містом полікультурним, толерантним, багатонаціональним, з прекрасними традиціями та неповторною архітектурою. Заслуга кожного мешканця в тому, що місто набуває сьогодні оновленого вигляду, стає ще красивішим та привабливішим. «Думаю, чернівчанам буде приємно довідатись про перемогу в цьому рейтингу. Отже в ювілейний рік, це чудовий подарунок для всіх городян», - зауважив мер міста (цього року Чернівці відзначають своє 600-ліття).
Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк також виголосив прекрасні слова про своє рідне місто, підкресливши, що назавжди залишається чернівчанином, а не киянином. «В Чернівцях було два періоди найвищого розквіту – період правління Габсбургів в часи Австро-Угорщини та правління Федорука», - з притаманним йому гумором відзначив спікер.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Коментувати: