вівторок, 24 червня 2008 р.

12 районів Прикарпаття постраждали від учорашньої негоди

ІВАНО-ФРАНКІВСЬК, 24 червня. (Наталія КоманякУКРІНФОРМ). Сьогодні всі технічні сили енергетиків спрямовано на швидше відновлення електропостачання мешканцям Івано-Франківської області, адже шквальні вітри та грози, які пронеслися краєм, пошкодили повітряні лінії електропередач і спричинили вимкнення електропостачання в 12 районах Прикарпаття. Пориви вітру в області місцями сягали – до 25-30 м/с. Їхній удар прийняли на себе розподільчі електромережі (0,4 -10 кіловольт), при цьому високовольтні лінії електропередач (110-35 кіловольт) не постраждали. Про це повідомили в прес-службі підприємства.
Сьогодні зранку над ліквідацією наслідків буревію працювало більше півсотні аварійно-відновлювальних бригад філій ВАТ «Прикарпаттяобленерго». Як стверджують енергетики, у їхньому розпорядженні є достатній запас необхідних для відновлення електропостачання матеріалів та обладнання, задіюється спеціалізована техніка та спецмеханізми. Наразі пошкоджене електропостачання 63 населених пунктів. Найбільше постраждав Галицький район, тут повністю знеструмлені більше 20 сіл, частково м. Галич, та Рогатинський район (5 населених пунктів).
Обласний центр не відчув такої дії стихії, як райони, оскільки електропостачання тут здійснюється переважно кабельними лініями. Тому в Івано-Франківську знеструмлені лише дві повітряні лінії, є поодинокі погашення. Тривають аварійно-відновлювальні роботи.
Рятувальники області тричі за минулу добу ліквідовували наслідки негоди. 23 червня в післяобідню пору внаслідок сильного вітру в селі Копанки Калуського району на автомобіль, що знаходився на проїжджій частині автодороги Калуш-Жидачів впало дерево. Калуські рятувальники, що прибули до місця виклику, за допомогою спеціального обладнання розчистили проїжджу частину дороги від уламків дерева. Того ж дня близько 17 години в обласному центрі по вулиці Вовчинецькій на легковий автомобіль впало дерево. Рятувальники обласного центру, що прибули до місця виклику, за допомогою спеціального обладнання звільнили автомобіль від зламаного гілля.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Коментувати: