понеділок, 23 червня 2008 р.

Трагедії на воді примусили рятувальні служби Львівщини нагадати людям про правила безпеки

ЛЬВІВ, 23 червня. (Ігор Бачун - УКРІНФОРМ). Сумна статистика вчорашнього недільного дня, яка зафіксувала п`ять трагедій на водоймах Львівщини, примусила головне управління МНС в області звернутись до населення з проханням обережно поводитись на воді.
У селі Сторонибаби Буського району в місцевому ставку було знайдено тіло 72-річного місцевого мешканця. А в сусідньому Золочівському районі під час купання в місцевому озері потонуло двоє чоловіків 1986 та 1968 років народження.
Така ж доля спіткала на Яворівській водоймі 52-річного громадянина Російської Федерації та 53-річного мешканця Радехівського району на ставку в селі Гряда.
Як наголошується у зверненні, трагедії сталися саме на тих водоймах, де купання заборонене та відсутні рятувальні пости. МНС закликало дотримуватись необхідних правил поведінки на воді: не запливати за огороджувальні буї, обов`язково звертати увагу на попереджувальні знаки, не підпливати до веслових човнів, не стрибати у воду із плавзасобів, не пристосованих для цього споруд і в місцях, де невідомі глибина та стан дна озера.
Заборонено також використовувати рятувальні засоби і спорядження не за призначенням, подавати обманні сигнали тривоги, пірнати у холодну воду після довгого перебування на сонці, що може призвести до несподіваної реакції організму, внаслідок різкої зміни температури. Надзвичайники нагадали й про небезпеку купатись в нетверезому стані, залишати без нагляду дітей.
На кожному пляжі оздоровчої установи і в місцях масового відпочинку громадян з метою попередження нещасних випадків і надання допомоги тим, хто потрапив у біду, підприємство, установа або організація, за якими закріплена відповідна територія, повинні створити сезонні відомчі рятувальні пости, організувати постійне чергування рятувальників.
Необхідно уникати купання в затоплених кар'єрах, каналах, озерах, пожежних водоймах, ставках і інших водоймах, які не мають обладнаних пляжів сезонними рятувальними постами, не визначені місцевою держадміністрацією як місця масового відпочинку громадян біля води.
Як повідомили кореспондентові УКРІНФОРМУ в прес-центрі головного управління МНС України у Львівській області, з початку року на водоймах регіону виявлено тіла 50 загиблих людей.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Коментувати: