середу, 25 червня 2008 р.

Податківці Донецької області викрили конвертаційний центр з річним обігом коштів понад 1,5 млрд грн

ДОНЕЦЬК, 25 червня. /Олена ВасінаУКРІНФОРМ./ Потужний конвертаційний центр викрили співробітники податкової міліції ДПА у Донецькій області. Як повідомляє кореспондент УКРІНФОРМУ, діяльність цього центру організували троє донетчан.
За даними Державної податкової адміністрації у Донецькій області, До складу угруповання входило більше двадцяти активних учасників. Грошові потоки проходили через рахунки фіктивних підприємств, які було відкрито у банківських установах Одеси, Луганська і Києва на підставних осіб, після чого переводились у готівку і таким чином легалізовувались. Одним з напрямків легалізації реалізація золотих виробів через торгову мережу. До протиправної діяльності було залучено одну з банківських установ у Донецьку, керівники якої не тільки сприяли нелегальній конвертації грошових коштів, але й проводили операції щодо ввозу і вивозу валютних коштів за межі країни.
За час існування угруповання, а саме з 2006 року його дилерська мережа склалася з понад 150 підприємств у різних областях України, а річний обіг коштів на рахунках конвертаційного центру нараховував понад 1,5 мільярди гривень. У зв’язку з міжрегіональним характером діяльності угруповання для його викриття було залучено більше 150 оперативних співробітників податкової міліції Донецької, Луганської, Дніпропетровської областей та міста Києва.
Під час обшуків у офісах та за місцем проживання «конвертаторів» податківці вилучили реєстраційні та бухгалтерські документи, штампи і печатки 46 підприємств з ознаками фіктивності, 860 тисяч гривень готівкою, оргтехніку, та два газових пістолети, переобладнані у вогнепальну зброю. У приміщенні торгового підприємства у Донецьку вилучено 3,5 кілограми золотих виробів на загальну суму більше мільйона гривен. Накладено арешт на 35 поточних рахунків, задіяних у нелегальній діяльності, одного з дилерів було затримано податківцями саме під час передачі клієнтам готівкових коштів.
Організаторів злочинного угруповання затримано, проти них порушено кримінальну справу за фактами фіктивного підприємництва, вирішується питання про притягнення їх та керівників підприємств, що користувалися послугами конвертаційного центру, до кримінальної відповідальності за ухилення від сплати податків і легалізацію коштів, отриманих злочинним шляхом.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Коментувати: