суботу, 28 червня 2008 р.

Обіцяна земля: на Сумщині розпочалося виділення земельних паїв для сільської інтелігенції

СУМИ, 24 червня. /Сергій ХанінУКРІНФОРМ/. На Сумщині з ініціативи облдержадміністрації розпочалося виділення земельних паїв для працівників соціальної сфери, які мешкають в сільській місцевості, повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу.
Як повідомив на брифінгу заступник голови ОДА Олександр Лаврик, для реалізації громадянами визначених Конституцією прав власності на землю, облдержадміністрація ініціювала створення у кожному районі відповідних робочих груп. Найближчим часом земельний наділ площею 2 гектари має отримати кожен представник сільської інтелігенції, в тому числі й пенсіонери.
- Це дасть змогу підвищити рівень матеріального забезпечення працівників на селі та заохотити молодих спеціалістів до роботи у сільській місцевості, – зазначив Олександр Лаврик.
Посадовець розповів, що робочі групи на всіх рівнях після аналізу ситуації на місцях визначили, що рівень забезпечення в області земельними паями працівників соціальної сфери на селі становить лише 24,4%, і на сьогодні без земельних ділянок залишаються ще близько 12 тисяч представників сільської інтелігенції.
Начальник обласного управління земельних ресурсів Сергій Дедерко говорить, що отримавши у власність земельну ділянку, працівник соціальної сфери має можливість щонайменше одержувати понад 500 грн. оплати за її здачу в оренду або самостійно використовувати для задоволення особистих потреб шляхом виробництва, переробки і споживання сільськогосподарської продукції та реалізації її надлишків. За його словами, для того, аби забезпечити паями усіх працівників соціальної сфери, потрібно 24 тисячі гектарів землі, що становить 12 відсотків від наявних на Сумщині земель запасу і резерву державної власності.
Сергій Дедерко повідомив, що оформлення документації на земельну ділянку коштуватиме не більше 300 гривень. Не буде також, запевнив він, і проблем із термінами її виготовлення.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Коментувати: