четвер, 26 червня 2008 р.

Парад хабарництва: на Буковині затримано сільського голову за вимагання хабара розміром $144 тисячі

ЧЕРНІВЦІ, 25 червня. (Наталія КоманякУКРІНФОРМ). В результаті проведених спільних заходів УБОЗ УМВС України в Чернівецькі області та Чернівецької обласної прокуратури на Буковині викрито злочин, в якому фігурує рекордний для регіону розмір хабара. 52-річний сільський голова одного із сіл Кельменецького району за надання в приватну власність земельної ділянки в рекреаційній зоні Дністра розміром 1,25 га, спільно з 40-річним депутатом сільради та 34-річним посередником вимагали хабар у приватного підприємця з Чернівців в розмірі 144 тисяч доларів. Про це сьогодні повідомили кореспондента УКРІНФОРМу в секторі зв’язків з громадськістю УМВС України в Чернівецькій області.
За словами начальника УМВС, генерала-майора міліції Георгія Проскурняка, в результаті торгів підприємцеві вдалося знизити суму хабара до 126 тисяч доларів. Під час передачі хабар склав 120 тисяч доларів та 15 тисяч гривень, з наявним хабарників і затримали. Щодо звинувачуваних отримано санкції на арешт, справа за рішенням суду.
Порушено кримінальну справу за 3 частиною статті 368 Кримінального кодексу України (одержання хабара), санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 12 років.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Коментувати: