середу, 2 вересня 2009 р.

Гільєрмо дель Торо відмовив "Хоббіту" у тривимірності

КИЇВ, 2 вересня. /УКРІНФОРМ/. Режисер дилогії "Хоббіт" Гільєрмо дель Торо спростував чутки про те, що обидва фільми планується зняти у форматі 3D, повідомляє ресурс TheOneRing, представники якого звернулися до режисера за коментарями, повідомляє УКРІНФОРМ із посиланням на Lenta.Ru.

"Як співавтор сценарію, режисер і людина, яка бере участь у створенні фільму на всіх стадіях, можу вас запевнити: ні про який стереоскопічний "Хоббіт" не йдеться. Ми не обговорювали таку можливість з представниками компанії WETA і з ще з кимось. Проте, якщо після виходу фільму "Аватар" (новий проект Джеймса Кемерона) умови на ринку докорінно зміняться, ми подумаємо про це. У будь-якому випадку, про такі зміни буде оголошено офіційно", - сказав режисер.

Він також уточнив, що Девід Теннант і Том Круз не є претендентами на роль Більбо Беггінса. У той же час Гільєрмо дель Торо знову відмовився назвати актора, якому він має намір довірити головну роль у дилогії.

Що ж до згаданого вище "Аватара", то, за словами дель Торо, він уже бачив фільм, і він справив на нього "незабутнє враження". "Я обов'язково поекспериментую з форматом 3D, але все це у майбутньому, не найближчому майбутньому", - підкреслив режисер.

Нагадаємо, що раніше актор Йєн Маккеллен, який грає Гендальфа у трилогії "Володар кілець", заявив журналістам, що виконавець ролі Більбо вже є. Він також підтвердив свою участь у проекті.

Передбачається, що, окрім Маккеллена, в картині з'являться й інші актори, які були задіяні у "Володарі кілець". Зокрема, йдеться про виконавця ролі Елронда Х'юго Уївінге і Енді Серкісе, який зіграв Горлума.

Перша частина дилогії вийде в прокаті у грудні 2011 року, друга - роком пізніше.