понеділок, 21 вересня 2009 р.

Справу про ритуальне вбивство передано до суду - прокуратура Харківської області

ХАРКІВ, 21 вересня. /Світлана Лігостаєва - УКРІНФОРМ/. Справу про ритуальне вбивство передано в Апеляційний суд Харківської області, повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу.
За словами начальника відділу прокуратури Харківської області Олексія Горбика, прокуратура затвердила обвинувачувальний висновок щодо 21-річної харків'янки та її 23-річного співмешканця. Кримінальну справу порушено в кінці минулого року відразу після того, як на міському кладовищі N15 виявили тіло 18-річного харків'янина з численними ранами голови. Під час досудового слідства встановлено, що обвинувачена, раніше судима за скоєння злочинів, пов'язаних із наругою над могилами, займалася окультизмом, використовуючи відповідну літературу й інтернет. Два роки тому вона та її співмешканець заснували "Секту гірської меси з вірою в темні сили і ніч".
Як повідомляв раніше УКРІНФОРМ, у ніч вбивства на пропозицію обвинуваченої її співмешканець, а також майбутній потерпілий і ще два члени секти прибули на кладовище, щоб здійснити окультний ритуал із принесенням людської жертви. Юнак, якого було обрано жертвою, за даними слідства, не підозрював про істинну мету ритуалу. Обвинувачений кілька разів ударив потерпілого залізною трубою по голові, а обвинувачена перерізала йому горло, злила кров у чашу, після чого випила її разом зі співмешканцем. Сховавши труп у старій гробниці, учасники ритуалу залишили місце злочину. Міліція за кілька днів затримала підозрюваних.
Закон передбачає для винних в умисному вбивстві за змовою групою осіб позбавлення волі на строк до п'ятнадцяти років.