пʼятницю, 18 вересня 2009 р.

У Криму зібрано небувалий "урожай" конопель


СІМФЕРОПОЛЬ, 18 вересня. /Сергій Павлів - УКРІНФОРМ/. У Криму співробітниками міліції сьогодні знищено небувалий посів конопель.
За словами заступника начальника Сакського міськвідділу міліції Олега Санне, такий великий "урожай" у цьому районі вони збирають уперше за 15 років, повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу з посиланням на прес-службу Головного управління МВС України в АРК.
Наркотичні кущі росли на полі поблизу села Сизівка. Поле, площею 60 гектарів, було розпайовано і віддано в користування місцевим жителям під сільгоспугіддя. Однак коноплі виросли тільки на певних ділянках. Співробітники міліції встановили всіх їх господарів. Пайовики тепер стверджують, що не знали про те, що на їх землях ростуть коноплі.
Посів наркотичних рослин на сільгоспземлях виявив місцевий дільничий. Як стало відомо, коноплі зайняли 16 гектарів. Щоб зібрати вручну всі рослини, на допомогу співробітникам міліції прийшло 80 військовослужбовців внутрішніх військ.
За попередніми підрахунками, з поля було зібрано понад 20 тисяч кущів марихуани загальною вагою близько 2-х тонн. Як пояснив представник Сакського міськвідділу міліції Олександр Літовкін, за цей товар на чорному ринку можна було б отримати не менше 15 мільйонів гривень.
Весь "урожай" конопель скинули в яму і тут, на полі, спалили. На господарів ділянок, де виросли коноплі, складено адміністративні протоколи за статтею 106 "Невжиття заходів до знищення нарковмістимих рослин", згідно з якою вони зобов'язані заплатити штрафи.