понеділок, 21 вересня 2009 р.

На Львівщині викрили кредитних аферистів, які позичили у банків понад 15 мільйонів гривень


КИЇВ, 20 вересня. (УКРІНФОРМ). Працівники Управління по боротьбі з організованою злочинністю ГУМВС України у Львівській області викрили службових осіб одного з державних підприємств, які завдали кільком комерційним банкам збитків на загальну суму понад 15 мільйонів гривень. Про це УКРІНФОРМу повідомили у прес-службі ГУБОЗ МВС України.
Як встановили оперативники, службовці, зловживаючи своїми повноваженнями, з метою власного збагачення надавали банкам у заставу нежитлову будівлю (магазин) на підставі договору іпотеки.
Так, нерухомість передали під заставу одному з комерційних банків та отримали 3,5 мільйонів кредитних коштів. Далі аферисти за фіктивними документами знову надавали нерухоме майно під заставу та отримували кредит в інших банківських установах. Внаслідок таких дій банківські установи понесли значні збитки, сума яких в цілому становить понад 15 мільйонів гривень.
За даним фактом прокуратура Львівської області порушила кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч.2 ст.222 (шахрайство з фінансовими ресурсами) та ч.2 ст.366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.