неділю, 27 вересня 2009 р.

Віталій Кличко і Кріс Арреола провели відкриті тренування

КИЇВ, 25 вересня. (УКРІНФОРМ). У лос-анджелеському Venice Beach Recreation Center глядачі та відпочиваючі дістали змогу побачити тренування двох суперваговиків, чемпіона світу за версією WBC Віталія Кличка і претендента на титул Кріса Арреоли, повідомляє прес-служба братів Кличків.

Основний тренувальний процес обох боксерів вже закінчився, оскільки бій у Staples Center відбудеться вже незабаром - 26 вересня. Однак обидва учасники цього безпрецедентного поєдинку постаралися показати все найбільш цікаве.

Віталій Кличко після вітання шанувальників боксу, які зібралися, як розминку почав стрибки на скакалці. Людей до того часу зібралося досить багато, всім було цікаво, що покажуть спортсмени. Починаючи активну частину, для коментування того, що відбувається, Віталій покликав на допомогу молодшого брата Володимира із глядацького залу. Подальші хвилин 40 тренування пройшли під коментарі молодшого Кличка. Старший брат тим часом з тренером Фріцем Здунеком продемонстрували вправу на реакцію з тенісним м'ячем. Далі - два раунди на "лапах", при цьому Віталій провів кілька швидкісних комбінацій, періодично роблячи акцент на аперкотах. Традиційно після цього йде бій з тінню без рукавичок. Як робота на "фізику" були продемонстровані віджимання спочатку на пальцях, потім на кулаках. Потім знову стрибки на скакалці. І ось чемпіон разом з тренером повертаються до тенісного м'яча. Із зали скласти конкуренцію чемпіону у ловінні м'яча викликався молодий чоловік. І, до речі, він чудово справився із завданням!

"Я щасливий знаходитися тут, - сказав після тренування Віталій Кличко. - У Лос-Анджелесі не лише багато шанувальників боксу, а й багато друзів. А Staples Center - арена для великих боїв, і я радий, що можу провести поєдинок саме тут".

Незабаром на сцену піднявся претендент, перший номер рейтингу WBC Кріс Арреола. Чемпіон все-таки затримався на кілька хвилин привітати суперника і побажати йому успіхів, що викликало у американця поблажливу усмішку. Проте, головна зустріч відбудеться в суботу. Поки що Арреола відразу затейпував руки і взяв скакалку. Після двох раундів роботи з нею Арреола почав роботу на "лапах" з чітко акцентованим лівим джебом. Кілька комбінацій, потім бій з тінню без рукавичок - і претендента, скориставшись паузою, тут же оточили журналісти.

"Все дуже просто, - зазначив Арреола. - Настав час змінити чемпіона. Це буде мій час. Я маю намір завоювати титул для себе, для всіх мексиканців і для всіх американців мексиканського походження і залишити його тут, у Сполучених Штатах Америки. Це моя головна мета".