понеділок, 28 вересня 2009 р.

На Житомирщині врятували людину, яку засмоктала криниця

ЖИТОМИР, 28 вересня. /Наталія Міжигурська - УКРІНФОРМ/. Рятувальники Житомирщини врятували від смерті 36-річного жителя міста Радомишль, якого засмоктала криниця, передає кореспондент УКРІНФОРМу.
Як повідомили в прес-службі управління МНС України в області, чоловік заходився у неділю чистити криницю. За деякий час він відчув, що починає грузнути у в'язкому дні. Криниця знаходилася на подвір'ї, тому він почав гукати родичів на допомогу. На жаль, ніхто з них не зміг допомогти. Навіть прибулі рятувальники не змогли врятувати миттєво. Їхні спроби відкопати потерпілого з піску також виявилися спочатку безрезультатними. Спустивши йому дихальний апарат, бо чоловік втрачав сили й задихався, рятувальники почали подавати в криницю воду. У такий спосіб вони намагалися розмити пісок та водночас відкачувати воду разом з піщаною сумішшю. У цей час командир відділення Олександр Цеберко спустився донизу та потроху став відкопувати постраждалого.
Півтори години працівники служби порятунку діставали людину з пастки. Коли чоловіка підняли нагору, йому було надано медичну допомогу.