вівторок, 22 вересня 2009 р.

Донеччина прихистила бездомних собак, яким не знайшлося місця у Києві


ДОНЕЦЬК, 22 вересня. /УКРІНФОРМ/. Розплідник для бездомних собак, розташований на території Ясинуватського машзаводу, прийняв на утримання 15 київських тварин. Ще стільки ж прибуде сюди днями. Столичні притулки від цих тварин відмовилися, ось кияни і звернулися до керівництва заводу з проханням прихистити чотирилапих, повідомляє УКРІНФОРМ із посиланням на сайт "1-й муніципальний".
Розплідник на території Ясинуватського машзаводу було створено близько 10 років тому його колишнім директором Віктором Трубчаніном. Він особисто збирав бездомних і хворих собак по всьому місту, привозив із своїх численних відряджень. Цей унікальний, найбільший в Україні розплідник 2003 року навіть потрапив до Книги рекордів Гіннеса.
У квітні цього року засновника розплідника не стало, але сини - Володимир і Олександр Трубчаніни продовжують справу батька. Наразі у притулку Ясинуватського машзаводу близько 1400 собак і 80 кішок. Собаки містяться в окремих вольєрах, які закріплені за кожним із цехів підприємства, тварин лікують і добре годують. Але через складну економічну ситуацію тепер тварин стерилізують, і нових собак у розплідник більше не приймали. Виключення зробили на прохання киян.
Інженер Володимир Воронов і його друзі за власний кошт замовили мікроавтобус і привезли київських собак до Ясинуватої.