середу, 23 вересня 2009 р.

У Польщі затримано 57 осіб за розповсюдження дитячої порнографії в Інтернеті

ВАРШАВА, 23 вересня. (Юрій Банахевич - УКРІНФОРМ). В результаті проведення у Польщі операції під назвою "Коллекшн" (Collection) по всій країні затримано 57 осіб за підозрою у зберіганні та розповсюдженні дитячої порнографії в Інтернеті. Польська поліція вилучила у затриманих 67 комп'ютерів, 158 твердих дисків та близько 6 тис. СD та DVD дисків, передає власний кореспондент УКРІНФОРМу.
Як повідомили у центральному відділі поліції РП з питань боротьби з торгівлею людьми, педофілією та дитячою порнографією, інформацію про злочинців вони отримали від своїх німецьких колег з міста Вісбаден. На підставі IP-адрес комп'ютерів було з'ясовано місця проживання усіх підозрюваних у цьому злочині в 16-ти воєводствах РП.
Інформується, що упродовж 2009 року польська поліція провела шість великих подібних операцій, в результаті яких затримала 332 особи.
За розповсюдження фото та відеоінформації з дитячою порнографією польське законодавство передбачає кримінальну відповідальність, що загрожує ув'язненням на терміни від шести місяців до восьми років.