пʼятницю, 25 вересня 2009 р.

У Херсоні на пункті прийому металобрухту вибухнули боєприпаси - є жертви

ХЕРСОН, 25 вересня. /Ірина Староселець - УКРІНФОРМ/. У Херсоні на пункті прийому металобрухту вчора стався вибух, є жертви, повідомили сьогодні кореспонденту УКРІНФОРМу у відділі взаємодії за ЗМІ та зв'язків з громадськістю при ГУМНС в Херсонській області.
На вул. Домобудівельній, на пункті прийому металевого брухту, стався вибух - під час розрізання несподівано здетонувала утилізована граната ОГ-9. Унаслідок вибуху газозварювальник пункту, 1959 р.н., загинув під час транспортування до лікарні, а його товариш, 1971 р.н., отримав непроникні поранення черева, струс мозку, й від госпіталізації відмовився.
На місці події працювала оперативна та піротехнічна група ГУ МНС України в Херсонській області, оперативні групи МВС, СБУ, і прокуратура. Крім того на даному пункті металобрухту знаходиться значна кількість сучасних утилізованих боєприпасів. За попередніми даними, вони були доставлені до Херсону з Новобогданівки.
За попередніми висновками для проведення огляду, сортування та знешкодження боєприпасів силами АРЗ СП ГУ МНС потрібно близько тижня, повідомили кореспонденту УКРІНФОРМу в управлінні з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення ОДА.