четвер, 24 вересня 2009 р.

Травмований в аварії у Криму віце-консул КНР у важкому стані

СІМФЕРОПОЛЬ, 24 вересня. /Сергій Павлів - УКРІНФОРМ/. У важкому стані у реанімаційному відділенні Лівадійської лікарні в Ялті залишається перший віце-консул Китайської Народної Республіки в Україні, який постраждав внаслідок сьогоднішньої ДТП на Південному березі Криму.
Як повідомив кореспонденту УКРІНФОРМу міністр охорони здоров'я Криму Сергій Донич, серед постраждалих - четверо громадян України і двоє - КНР.
Один із постраждалих є військовим дипломатом, його стан "задовільний", найближчим часом його буде доставлено до Республіканської лікарні ім. Семашка в Сімферополі.
Стан чотирьох українців, за словами міністра, не викликає побоювань. "Вони пройдуть амбулаторне лікування, жодної загрози життю немає", - зазначив С. Донич.
Як повідомляв УКРІНФОРМ, сьогодні вранці в Ялті на об'їзній трасі сталася ДТП, в якій постраждав автомобіль китайської делегації.
За інформацією Ялтинського управління ДАІ, один із "мерседесів" у кортежі автомобілів, що їхали у супроводі машин ДАІ, зіткнувся з ВАЗ-2107.
Внаслідок аварії водій "Жигулів" загинув на місці.
25-26 вересня у Лівадійському палаці в Ялті пройде саміт "Ялтинської Європейської стратегії", на пленарних засіданнях якого відбудуться дискусії про новий світовий економічний порядок, майбутнє України і ЄС, питання енергетичної безпеки, українсько-російські відносини і вплив Китаю на розвиток глобальної економіки.
Делегація КНР на чолі з членом політбюро Центрального комітету Компартії Китаю, секретарем міського партійного комітету Шанхая Юй Чженшеном прибула до Криму 22 вересня і провела низку зустрічей із керівництвом АРК.