пʼятницю, 25 вересня 2009 р.

У Тернополі медики збували морфій та кокаїн наркоманам

ТЕРНОПІЛЬ, 25 вересня. /Олег Снітовський - УКРІНФОРМ/. Працівники Тернопільського наркодиспансеру, зловживаючи службовим становищем, видавали наркоманам, які стоять у них на обліку, наркотичні засоби. Останні ж не лише їх вживали, але й виносили наркотики із закладу та розповсюджували їх серед інших наркоманів через свою мережу зв'язків. Про це повідомив під час прес-конференціії начальник УМВСУ в області Віталій Максимов, передає кореспондент УКРІНФОРМу.
Чи мали від цього лікарі "винагороду", з'ясовує слідство, однак за місцем проживання медиків правоохоронці знайшли заготовлені чисті бланки дял видачі наркотичних засобів із мокрими печатками.
За словами Віталія Максимова, лише за два місяці цього року у наркозалежних осіб було вилучено близько півкілограма наркотичних засобів. Коли правоохоронці почали детально перевіряти інформацію про те, звідки наркомани брали ці наркотики, було встановлено наступне. Метадон і метадол Тернопільським обласним комунальним наркологічним диспансером використовуються за програмою для забезпечення підтримуючої терапії наркоманів. Згідно з нею, пацієнтам, які стоять на обліку, видається відповідна доза наркотичних засобів. Однак їх вживання повинно проходити обов'язково в медзакладі у присутності лікарів. Але насправді все виявилося далеко не так. Три працівники накродиспансеру, зловживаючи службовим становищем, видавали наркотичні засоби наркоманам, а ті виносили їх з медустанови, зазначає начальник обласної міліції.
Упродовж півтора місяця за цим всім правоохоронці вели відеоспостереження. В поле зору оперативників потрапила велика група осіб. Під час обшуку було вилучено значну кількість документації, необлікованих наркотиків. У біохімічній лабораторії наркодиспансеру виявлено необлікований кокаїн, метадол, морфін, кафеїн. Порушено кілька кримінальних справ.