вівторок, 22 вересня 2009 р.

У Одесі розпочався суд над кримською бандою "Башмаки"

СІМФЕРОПОЛЬ, 22 вересня. /Сергій Павлів - УКРІНФОРМ/. Апеляційний суд Одеської області розпочав розгляд кримінальної справи щодо учасників кримського організованого злочинного угруповання "Башмаки". Про це сьогодні повідомляє відділ зв'язків із громадськістю Головного управління МВС України в Криму, передає кореспондент УКРІНФОРМу.
За даними міліції, на лаві підсудних 18 осіб, яким інкримінується кілька статей Кримінального кодексу України, зокрема, ст. 255 "створення злочинної організації" і ст. 257 Кримінального кодексу України "бандитизм".
Організатори злочинного угрупування Олександр Данильченко, 1957 р. н., Микола Кожухар, 1966 р. н., перебувають у міжнародному розшуку по лінії Інтерполу.
Головне управління МВС України в АРК також розпочало активний збір матеріалів для порушення кримінальної справи за ст. 255 КК України "створення злочинної організації" і за ст. 257 КК України "бандитизм" щодо організаторів і активних учасників злочинного угруповання "Сейлем". Проводяться активні оперативно-розшукові заходи.
Довідка УКРІНФОРМу. Дані ОЗГ виявляли активність у Криму в 1990-х роках, на їх рахунку десятки вбивств, численні випадки рекету, інших злочинів. Чимало із тих, хто перебуває на лаві підсудних і в розшуку, були і є депутатами рад різних рівнів, у тому числі й Верховної Ради Криму.
Назву "Башмаки" ОЗГ отримала по прізвищу її організатора Віктора Башмакова, убитого у 1994 році.
Назву "Сейлем" ОЗГ отримала по назві одного з сімферопольських барів, де любили збиратися "братки".