середу, 23 вересня 2009 р.

Головний міліціонер Тернопільщини та голова ОДА скаржаться один на одного керівникам держави

ТЕРНОПІЛЬ, 23 вересня. /Олег Снітовський - УКРІНФОРМ/. Тривалий конфлікт між начальником Тернопільскої обласної міліції та головою ОДА набуває подальших обертів.
Кореспондент УКРІНФОРМу повідомляє, що у здирництві, корупції, перешкоджанні слідству, невиконанні законів і судових рішень, неповазі до посадовців звинуватив обласну міліцію і її керівника голова ОДА Юрій Чижмарь . Окрім того, на прес-конференції він повідомив, що його нібито переслідують на "замовлення Юрія Луценка". Усі звинувачення із обгрунтуваннями, загалом - на 15 аркушах керівник області надіслав Прем'єр-міністру Юлії Тимошенко. Крім того, голова ОДА звернувся із листом до Секретаріату Президента України із наведеням фактів порушень закону обласними правоохоронцями.
Натомість, в обласній міліції всі оприлюднені звинувачення відкидають. Там стверджують, що голова ОДА не дбає про управління краєм, захопився політиканством, а за низькі показники розвитку області "сам би мав подати заяву про звільнення із займаної посади".
Юрій Чижмарь каже, що йому приписують порушення, зокрема про списування пального, використаного службовими машинами, через принципову боротьбу із корупцією. За його словами, в МВС області почали методично очорнювати голову ОДА а Юрій Луценко не тільки прикриває беззаконність органів МВС, а й змушує їх до виконання політичного замовлення.
В обласній міліції винним у конфлікті, що набирає обертів уже кілька місяців, вважають керівництво ОДА. Область - єдина в державі, де цього року з обласного бюджету на міліцію не виділили жодної копійки, - крім того, на Тернопільщині, за словами правоохоронців, розкрадають бюджетні кошти. З початку року порушено майже 180 кримінальних справ такої категорії. Обидві сторони конфлікту визнають, що сварка заважає їм нормально працювати, але кожна з них винною вважає опонентів.