вівторок, 22 вересня 2009 р.

У Харкові створено дитячу академію гольфу

ХАРКІВ, 22 вересня. (Віта Дубовик - УКРІНФОРМ). У Харкові створено дитячу академію гольфу. Про це кореспондентові УКРІНФОРМу повідомив президент харківського гольф-клубу Superior Golf Club (SGC) Юрій Сапронов.
За його словами, гольф досить перспективний вид спорту, особливо у зв'язку з включенням його до олімпійських. "Харків завжди був спортивним містом. І я вважаю, що не повинно бути таких олімпійських видів спорту, які б не викладалися у Харкові", - зазначив Юрій Сапронов.
На даний час вже набрано близько 30-ти дітей віком від 8 років, які займатимуться в академії, та проведено кілька пробних уроків. У звичайному ж ритмі діти навчатимуться в академії тричі на тиждень.
Протягом кількох місяців керівництво SGC проводило екскурсії для учнів харківських шкіл з метою ознайомлення дітлахів з правилами гри та залучення їх до навчання. Оскільки гольф досить дорогий вид спорту, то більшу частину учнів становлять діти з приватних шкіл, але є одна група, яка займатиметься у клубі безкоштовно. Це дітлахи зі школи N30, що розташована недалеко від клубу. Окрім безкоштовного навчання ці діти отримають безплатне знаряддя, їм забезпечать проїзд в академію і додому.