понеділок, 21 вересня 2009 р.

Начальник кримської міліції просить Генпрокурора України порушити кримінальну справу щодо мера Сімферополя

СІМФЕРОПОЛЬ, 21 вересня. /Сергій Павлів - УКРІНФОРМ/. Начальник ГУ МВС України в АРК, народний депутат Геннадій Москаль звернувся з депутатським запитом до Генерального прокурора Олександра Медведька із проханням визначити статус Сімферопольського міського голови Геннадія Бабенка.
Про це йдеться в тексті депутатського запиту, що надійшов до кримського корпункту УКРІНФОРМу.
Г. Москаль нагадує, що 9 червня 2006 року Залізничний районний суд Сімферополя визнав недійсними вибори мера в березні 2006 року, а рішення Сімферопольської міської територіальної виборчої комісії про реєстрацію Г. Бабенка міським головою та оприлюднення результатів виборів - протиправними і відмінив їх. Апеляційний суд АР Крим, Вищий Адміністративний суд України, Верховний суд України залишили дане рішення в силі.
При цьому, на думку Г. Москаля, прокуратура Криму до цього часу не може дати чіткої відповіді, ні виборцям, ні правоохоронним органам щодо статусу, в якому перебуває громадянин Бабенко.
Сам Г. Москаль вважає, що Г. Бабенко не має права перебувати у статусі Сімферопольського міського голови, а вже давно повинен перебувати у статусі підозрюваного і звинуваченого.
У зв'язку з цим він закликав Генпрокурора вирішити питання про порушення щодо громадянина Бабенка кримільнальної справи, а на період проведення слідчих дій усунути його від виконання обов'язків Сімферопольського міського голови.