понеділок, 28 вересня 2009 р.

У Москві застрелили главу Хасав'юртовського району Дагестану, випустивши у нього 20 куль

МОСКВА, 28 вересня. (Ігор Соловей - УКРІНФОРМ). На південному заході Москви розстріляли главу адміністрації Хасав'юртовського району Дагестану Алімсултана Алхаматова. Нападники випустили по ньому 20 куль. Про це йдеться у заяві Слідчого комітету при Генеральній прокуратурі РФ, повідомляє власний кореспондент УКРІНФОРМу в РФ.
Напад стався, коли А. Алхаматов виходив із автомобіля у супроводі двох своїх охоронців. Поранення дістав також один із охоронців. Від отриманих поранень А. Алхаматов помер по дорозі у лікарню.
У ході огляду місця пригоди і тіла загиблого вилучено близько 20 гільз різних калібрів. Призначено судово-медичну та балістичну експертизи. Усього з місця злочину та із автомобілів, на яких втікли злочинці, слідчими вилучено шість одиниць автоматичної вогнепальної зброї, у тому числі автомат Калашникова, автомати марки "Кедр" та інші.
У ході слідчо-оперативних заходів встановлено, що злочинці втікли із місця пригоди на двох автомобілях: "Мерседес- 350" і "Мітсубісі-Паджеро", які вже знайдено. Водієм автомобіля "Мерседес" виявився уродженець Дагестану 1977 року народження, він затриманий і з ним працюють слідчі. Із "Мерседеса" також вилучено дві шапки-маски із прорізами для очей.
При цьому дані про кількість затриманих відрізняються. Московська міліція стверджує, що затримала двох підозрюваних, а СКП - тільки одного.
Слідчим управлінням Слідчого комітету при прокуратурі РФ по Москві порушено кримінальну справу за статтею КК "вбивство за попередньою змовою групою осіб, замах на вбивство двох і більше осіб за попередньою змовою осіб та незаконний обіг зброї".