пʼятницю, 25 вересня 2009 р.

Cевастопольський плавець-марафонець готується самотужки переплисти Чорне море

КИЇВ, 24 вересня. (Людмила Артюх - УКРІНФОРМ). Севастопольский плавець-марафонець Олег Соф'яник повідомив про свій намір переплисти самотужки Чорне море. Про це спортсмен повідомив напередодні, після завершення свого 100-кілометрового запливу від Алупки до Севастополя, передає УКРІНФОРМ із посиланням на агенцію е-Крим.
За словами 45-річного марафонця, у 2010 році він планує перетнути Чорне море. Під час запливу Соф'яник пропливе відстань від мису Сарич до найближчого на Чорномор'ї турецького міста.
"У жовтні може відбутися також заплив у Лівії, є запрошення лівійського уряду. Це буде заплив на 40 кілометрів на честь 40-річчя лівійської революції", - розповів О. Соф'яник.
Довідка. О. Соф'яник - відомий в Україні плавець, який самотужки перепливає дальні дистанції у відкритому морі. У червні нинішнього року севастополець здійснив 38-кілометровий заплив на честь Дня міста, у серпні - 60-кілометровий на честь приїзду до Севастополя патріарха Кирила. У липні марафонець здійснив 6-кілометровий заплив через Босфор з Європи до Азії. 21-22 серпня Соф'яник брав участь у 90-кілометровому запливі у Чорному морі у складі трьох плавців-марафонців.