пʼятницю, 18 вересня 2009 р.

Погода: у вихідні варто очікувати приморозків

КИЇВ, 18 вересня. /Віктор Чухліб - УКРІНФОРМ/. У наступні вихідні - суботу, 19 вересня, та неділю, 20 вересня, - у зв'язку з переміщенням в Україну холодного повітря з півночі очікується зниження температури повітря. Про такий перебіг синоптичної ситуації кореспондентові УКРІНФОРМу розповіли синоптики Українського гідрометцентру.
Згідно з їхнім прогнозом, у ці дні нічна температура повітря на більшій частині території країни становитиме 3-9° тепла. У суботу місцями у північних та західних областях, у неділю на більшій частині території країни на поверхні грунту, а в Карпатах і в повітрі, проступатимуть приморозки 0-4°. Вдень термометри реєструватимуть 17-22° тепла. На півдні та в Закарпатті термометри покажуть уночі 9-14°, 19 серпня на узбережжі морів до 18° тепла, вдень 19-24°.
У Києві та області також буде без опадів, лише в суботу у її південній частині місцями пройде невеликий дощ. Вітер переважно північно-східний, 7-12 м/с, у південній частині місцями пориви 15-20 м/с. Очікується зниження температури вночі до 3-8° тепла, на поверхні грунту заморозки 0-4°, вдень 17-22° тепла.