вівторок, 22 вересня 2009 р.

Китай назвав Pepsi найшкідливішим іноземним продуктом

ПЕКІН, 22 вересня. (Ольга Танасійчук - УКРІНФОРМ). До "чорного" списку низькоякісних товарів іноземного виробництва, який складається щомісячно Головним державним управлінням технічного та карантинного контролю за якістю товарів КНР, потрапили продукти з 25 країн, включаючи ряд відомих світових марок, повідомляє власний кореспондент УКРІНФОРМу в Китаї.
На першому місці в "антирейтингу" - американська PepsiCo. Майже 38 тонн замороженого апельсинового концентрату, який компанія купила в липні у Бразильської Louis Dreyfus Citrus Trading LDA, містять, як з'ясувалося, надмірну кількість дріжджів, що зазвичай викликає прискорене псування продукту, повідомляє держуправління на своєму веб-сайті. Втім, PepsiCo відразу ж відреагувала, зазначивши, що сама виявила цей прикрий факт і повідомила про нього китайське держуправління.
Інша відома американська фірма - Mead Johnson - у липні ввезла до Китаю 300 кг дитячого сухого харчування, вміст протеїну в якому не відповідає стандартам.
Індонезійське печиво Danisa Butter Cookies взагалі в липневій партії було носієм бактерій, стверджують китайські інспектори.
Такими, що не відповідають стандартам, виявилися під час перевірок на кордоні у липні близько 150 партій товарів (в основному продуктів харчування і косметики) ще з більш як 20 країн. Чверть всієї неякісної продукції прибула до країни із США, інформує карантинна служба.
Продукти, що потрапили до списку, підлягають поверненню виробнику або знищенню. Жодних інших санкцій щодо тих, хто "проштрафився", не передбачено.
Про те, що багато відомих брендів імпортних делікатесів містять у собі небезпечні речовини, власті повідомили ще наприкінці минулого року, коли почалася загальнонаціональна безпекова спецкомпанія у цій сфері. З 1 червня ц.р. у країні набрав чинності Закон про безпеку харчової продукції, який посилює роботу з контролю за обробкою харчових продуктів, їх імпортом і експортом.