середу, 2 вересня 2009 р.

Білоруси відмовилися від випуску мобільників для пенсіонерів

КИЇВ, 1 вересня. /УКРІНФОРМ/. У Білорусі закрито проект з виробництва недорогих стільникових телефонів. Про це повідомляє УКРІНФОРМ із посиланням на білоруське видання "Телеграф".

Мобільник для пенсіонерів з мінімальним набором функцій, але з великими кнопками хотіли збирати на заводі сільгосптехніки у місті Мости Гродненської області Білорусі. Історія підприємства розпочалася у 1940 році з машинно-тракторної станції у селі Боровічи. Завод уже давно випускає стаціонарні телефонні апарати з кнопковим і дисковим набором під марками Fetap, Телпінг ЄС, Люкс та Євротеф.

У травні 2009 року Сергій Міцкевич, начальник спеціалізованого цеху N2 з виробництва телефонів і джгутів, заявив білоруській пресі про запуск нового напрямку виробництва й успішне тестування перших зразків. Як цільова аудиторія розглядалися у першу чергу люди похилого віку. Саме для них і призначався телефон, який відрізнявся б від усіх інших телефонних апаратів.

У компанії є хороші напрацювання щодо збуту дротяних моделей, і Міцкевич розраховував використовувати існуючі канали продажів для просування мобільних телефонів. Нову продукцію планувалося продавати також через мережі салонів мобільного зв'язку, такі як "Євромережа" і "Зв'язковий".

Тепер цех з виробництва мобільників закритий, а 40 робітників змушені узяти відпустки за свій рахунок. Співробітники інших підрозділів підприємства, яке в основному займається ремонтом тракторів і причепів, також відправлені у вимушені відпустки. За інформацією білоруських журналістів, людям, що залишилися без роботи, доводиться торгувати на ринку фруктами й овочами.