вівторок, 22 вересня 2009 р.

Торік на корупції "погоріло" понад 3 тис. держслужбовців, проте жоден із них не був звільнений з посади


КИЇВ, 22 вересня. (УКРІНФОРМ). За підсумками минулого року до суду за фактом корупційних діянь було направлено 3199 протоколів. Про це повідомив, відповідаючи на запитання кореспондента УКРІНФОРМу, заступник начальника Головного управління державної служби України Андрій Вишневський під час брифінгу, який передував прямій телефонній лінії у Кабінеті Міністрів України.
"З цієї кількості протоколів рішення ухвалені по 2930 справах. До адміністративної відповідальності із накладенням штрафів притягнуто 2419 осіб. Крім того, було порушено лише чотири кримінальні справи, а 462 справи довелося закрити", - констатував він, додавши, що цьогорічна статистика стане відомою лише по завершенні грудня.
Андрій Вишневський також повідомив доволі парадоксальний факт. Із усієї кількості порушників, що "погоріли" на корупції, ніхто так і не втратив свого робочого місця. "Жодного не було звільнено з посади", - сказав А.Вишневський.
На запитання кореспондента УКРІНФОРМу: "Чому?", заступник начальника Головного управління державної служби України відповів: "Оскільки у нашому законодавстві є колізія, яка, на жаль, захищає корупціонерів".
Андрій Вишневський зауважив, що вся названа ним кількість порушників стосується, як правило, державних службовців не вищих, а нижчих категорій. "Тобто, тут є "перекос", і ця статистика неповною мірою відображає реальну ситуацію в державі", - резюмував він.