середа, 23 вересня 2009 р.

Торговельно-виставковий комплекс "Слов'янський" у Дніпропетровську згорів повністю

ДНІПРОПЕТРОВСЬК, 23 вересня. (Людмила Блик - УКРІНФОРМ). Торговельно-виставковий комплекс "Слов'янський" у Дніпропетровську, де вчора близько 16 години сталася пожежа, згорів повністю.
Як повідомив журналістам на місці події начальник ГУ МНС у Дніпропетровській області Віктор Бутківський, на ліквідації пожежі працювало 18 екіпажів рятувальників, 24 одиниці техніки і 78 осіб особового складу МНС, ще близько 300 рятувальників приєдналося за командою "Аварія".
"Перші екіпажі рятувальників, які прибули сюди, насамперед зробили розвідку, щоб ніхто не залишився. Роботу рятувальників оцінюю тільки на відмінно. Могло б бути набагато гірше. Конструкція приміщення була ненадійна - "згорнулася" повністю. Звичайно, виручає на таких пожежах техніка, яку закупила область: для розвідки використовували вертоліт. Найголовніше - відсікли заправну станцію. Жертв - немає. Рятувальники всіх вивели", - зазначив Віктор Бутківський.
За словами очевидців, вогонь спалахнув в одному з кіосків шаурми, а далі через протяги швидко перекинувся на торговельні павільйони.
За попередніми даними, вісім осіб потрапили до лікарень міста, п'ять з них - з опіками, отруєнням чадними газами, один у тяжкому стані.
На думку заступника голови Дніпропетровської облдержадміністрації Віктора Сергєєва, майнові питання власників торгівельних павільйонів на торговельно-виставковому комплексі "Слав'янський" мають розглядатися відповідно до законів. На цей час створюється ініціативна група з тих, хто працював на ринку, але вже відомо, що у більшості товар не був застрахований.
Площа ринку "Слав'янський" - півтора гектари. Матеріальні збитки підраховуються. Працює експертна комісія.
У результаті пожежі 1 тисяча осіб, що тут працювали, втратили місце роботи, повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу.