пʼятницю, 25 вересня 2009 р.

У Криму рибінспектор власноруч платив штрафи за вигаданих порушників

КИЇВ, 25 вересня. (Людмила Артюх - УКРІНФОРМ). Рибінспектор Євпаторійського відділу Управління охорони рибних ресурсів складав протоколи вигаданих правопорушень, які були скоєні неіснуючими рибалками. Подібні "приписки" інспектор організовував задля підвищення ефективності своєї роботи, повідомляє УКРІНФОРМ із посиланням на агенцію Е-Крим.
Після складання незаконного документа рибінспектор сам замість правопорушників підписувався у протоколах і сплачував штрафи, суми яких зазвичай майже символічні.
Прокуратура Чорноморського району Криму порушила кримінальну справу за фактом службового підроблення документів.
Таке правопорушення - ст. 366 ч. 1 КК - карається штрафом до 50-ти неоподаткованих мінімумів або обмеженням волі до 3-х років з позбавленням права обіймати певні посади терміном до 3-х років.
Варто зауважити, що подібні випадки в інспекторській практиці не поодинокі. Так, у березні нинішнього року Сімферопольська міжрайонна природоохоронна прокуратура направляла до суду кримінальну справу щодо іншого "коригувальника" ефективності своєї роботи - рибінспектора, який за два місяці подібної діяльності склав 29 підроблених протоколів про вчинення адміністративного правопорушення.
 
Разом з тим, браконьєрів та випадків варварського вилову риби не меншає, навіть стає більше, однак рибінспектори далеко не завжди наважуються вступати в конфлікт із браконьєрськими "артелями", воліючи відпрацьовувати зарплату "без нервів" - одними приписками.