вівторок, 29 вересня 2009 р.

Суд з приводу закриття одеської телекомпанії закінчився пораненням телеоператора

ОДЕСА, 29 грудня. /Богдан Димовський - УКРІНФОРМ/. Сьогоднішнє перше слухання за позовом Національної ради з питань телебачення і радіомовлення про позбавлення ліцензії одеської телекомпанія АТВ в Одеському окружному адміністративному суді, перенесено на 20 жовтня в зв'язку з хворобою одного з членів суддівської колегії, закінчилося пораненням оператора телекомпанії Дмитра Докунова. Як повідомила головний редактор телекомпанія АТВ Наталія Перевалова, інцидент стався, коли Дмитро Докунов знімав шикування представників противників телеканалу на мітинг.
"Коли оператор відділився від натовпу, то декілька людей підбігли до нього, вихопили камеру і розбили. Коли ж він спробував забрати касету з камери, йому порізали руку ножем", - заявила Наталія Перевалова.
За її словами, Дмитра Докунова відвезли до лікарні. Як повідомив фахівець ЦГС УМВС України в Одеській області Володимир Шаблієнко, наразі правоохоронці перевіряють інформацію про поранення телеоператора.
Керівник представництва Нацради в Одеській області Олександр Солобай повідомив, що позов до телекомпанія АТВ (за статтею 6 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" - образа вищих посадових осіб і заклик до громадянської непокори) був поданий в 2007 році. Розгляд справи розпочався через рік і триває досі.
Нагадаємо, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення відмовилася переоформити дві ліцензії телекомпанія АТВ. Причиною стало те, що в суді йде процес анулювання даних документів. Підставою для цього у відомстві називають порушення законодавства. У Нацраді зазначають, що в ефірі "АТВ" зафіксовані заклики до насильницької зміни конституційного ладу України та інше заборонене законом висловлювання. "На санкції зі сторони Нацради телекомпанія ніяким чином не відреагувала", - сказав Олександр Солобай.
Телекомпанія АТВ зв'язують з колишнім депутатом Одеської міської ради, лідером партії "Батьківщина" Ігорем Марковим.