середу, 23 вересня 2009 р.

Євро-2012 вільно транслюватиметься у 36 країнах

БРЮССЕЛЬ, 23 вересня. /Дмитро Шкурко - УКРІНФОРМ/. У результаті відкритого тендеру сьогодні у Женеві УЄФА оголосила про обрання Європейського Союзу Телемовлення (European Broadcasting Union (EBU) як одного з партнерів для трансляції з України та Польщі матчів чемпіонату Європи з футболу Євро-2012.
Досягнута угода охоплює 36 країн, аудиторія яких зможе відслідковувати події чемпіонату не тільки з використанням вільних громадських телевізійних каналів, а також в мережі Інтернет, з допомогою мобільних телефонів і по радіо.
EBU укладе відповідні контракти з 29 країнами, які є членами цієї організації, а також спільно з УЄФА визначить найкращу платформу мовлення для трансляції матчів ще у семи країнах, які не є членами EBU.
"УЄФА дуже задоволена досягненням такої змістовної угоди з EBU. Ми сподіваємося на тісну спільну роботу з тим, щоб надати футбольним вболівальникам з усієї Європі інтенсивне висвітлення змагання вже на кваліфікаційних фазах турніру. Охоплення такої широкої платформи мовлення за рік до того, як розпочнуться кваліфікаційні змагання, допоможе організації Євро-2012 та надасть позитивний розвиток усьому європейському футболу", - зазначив з цього приводу генеральний секретар УЄФА Девід Тейлор (David Taylor).
У переліку країн відсутня Україна, хоча Українська національна телекомпанія є повноправним членом EBU. Як пояснили кореспондентові УКРІНФОРМу в прес-офісі цієї організації, EBU не є єдиною компанією, яка залучатиметься до трансляції подій європейського чемпіонату. Зокрема, УЄФА уклала окремі контракти на телевізійне мовлення з компаніями країн, приймаючих Євро-2012 (Україна та Польща), а також з організаціями мовлення ряду інших європейських держав.