четвер, 24 вересня 2009 р.

Екс-суддя Ігор Зварич програв справу львівській газеті "Експрес"


ЛЬВІВ, 23 вересня. /Георгій Маценко - УКРІНФОРМ/. Сумновідомий екс-голова Львівського апеляційного адміністративного суду Ігор Зварич програв справу місцевій газеті "Експрес". Франківський районний суд Львова, розглянувши справу за його позовом до регіонального часопису, під час першого ж слухання виніс рішення на користь журналістів. Екс-суддя подав на газету позов за образу своєї честі і гідності й вимагав від редакції компенсацію у розмірі 50 тисяч гривень.
Однак аргументи газетярів були більш переконливими, адже позивач вимагав спростувати інформацію, яка навіть не з`являлася на сторінках "Експресу", а була опублікована зовсім в інших виданнях. Нагадаємо, що екс-суддя подав також позови до львівської газети "Високий Замок" та київських видань "Сегодня" і "Факти". Станом на кінець серпня у Франківському районному суді Львова на розгляді перебувало 30 позовів до мас-медіа, журналістів, працівників Генпрокуратури і Президента України від Ігоря Зварича.
Нинішню перемогу "Експреса" у львівських журналістських колах оцінюють неодзнозначно. Чимало медійних партнерів мають претензії до цього видання.