понеділок, 21 вересня 2009 р.

Продати власну дитину за 7500 євро через супутникове телебачення планувало подружжя з Дніпродзержинська

ДНІПРОПЕТРОВСЬК, 21 вересня. (Людмила Блик - УКРІНФОРМ). Власну дитину за 7500 євро планувало продати подружжя з Дніпродзержинська. Однак факту торгівлі людьми не відбулося, цьому стали на перешкоді співробітники управління боротьби зі злочинами, пов'язаними із торгівлею людьми ГУМВС у Дніпропетровській області. Про це кореспонденту УКРІНФОРМу повідомили у відділі зв'язків з громадськістю ГУМВС у Дніпропетровській області.
Як повідомили в міліції, жахливий вчинок збиралися зробити 30-річна жінка та її 32-річний чоловік.
"Було встановлено, що 19 вересня близько 10.00 зловмисники за допомогою смс-повідомлення оголосили про продаж за 7500 євро власної малолітньої дитини 2008 року народження до служби повідомлень телетексту на одному з каналів супутникового телебачення. Злочинний намір подружжю до кінця довести не вдалося з незалежних від них обставин. Зловмисники затримані", - розповіли у відділі зв'язків з громадськістю.
До попередження злочину активно долучалися співробітники відділу кримінальної міліції у справах дітей Дніпродзержинського міського управління, нині дитина перебуває в одній з лікарень міста Дніпродзержинська, а за фактом злочину вирішується питання про порушення кримінальної справи за ст 149 Кримінального кодексу України ("Торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини").