вівторок, 22 вересня 2009 р.

Віталій Кличко: "На кожну атаку Арреоли у мене знайдеться контратака"

КИЇВ, 22 вересня. (УКРІНФОРМ). Віталій Кличко закінчив активну фазу підготовчого періоду до захисту чемпіонського титулу за версією Всесвітньої боксерської ради (WBC), яка проходила в Лос-Анджелесі, штат Каліфорнія, США. Підготовка чемпіона до поєдинку проти Кріса Арреоли зайняла шість тижнів. За цей час Кличко провів більш як 120 раундів спаринг-поєдинків, в яких йому допомагали 6 спаринг-партнерів. Цього разу, і це відмінна риса зборів, кількість спаринг раундів було збільшено, повідомляє УКРІНФОРМ із посиланням на прес-службу братів Кличків.
"Рішення не викликане якимись ключовими причинами, - сказав Віталій Кличко. - Я прекрасно почуваюся і спеціально вирішив збільшити навантаження. Кожен зі спаринг-партнерів має окремі риси, які присутні у мого майбутнього суперника: один боксує на дальній дистанції, інший входить у ближній бій, третій працював на швидкості, заставляючи активніше працювати, пересуваютися на рингу. Вже можна говорити, що закінчилася активна фаза зборів. Усі поставлені завдання виконано. Я знаходжуся в чудовій формі, готові всі тактичні розробки на бій. Залишилося лише їх реалізувати. І я готовий у бою продемонструвати, наскільки добре пройшов підготовчий період".
Свій внесок до процесу внесла й каліфорнійська спека. В той час, коли стовпчик термометра наближався до 40 градусів за Цельсієм, чемпіон під час тренувань втрачав у вазі до 5 кг. Проте, як говорить Віталій, труднощі загартовують. Тим паче, що бій пройде тут, у Лос-Анджелесі, а значить питання адаптації до місцевого клімату має пріоритет. Проведення тренувальних зборів і титульного поєдинку в суперважкій вазі, в одній із найпрестижніших версій світу, викликало чималий інтерес у Каліфорнії. Багато відомих людей, спортсмени, актори, і просто хороші знайомі відвідували тренувальний табір чемпіона, спостерігаючи за підготовкою до бою. І всі вони горять бажанням відвідати в суботу, 26 вересня, найбільшу арену Лос-Анджелеса, щоб підтримати Віталія. Все-таки, не часто в Каліфорнії проходять подібні поєдинки, до того ж, у суперважкій вазі. Останнього разу зустріч такого рівня відбулася тут між Віталієм Кличком і Коррі Сандерсом у 2004 році.
Завершальний тиждень - один з найважливіших у підготовці. Інтенсивні навантаження відходять на другий план, їх замінює психологічна концентрація на поєдинок. Віталій Кличко максимально обмежить спілкування, залишивши у графіку лише низку необхідних заходів для ЗМІ: прес-конференцію, відкрите тренування і зважування.
"Я вже не раз говорив, що професіональний бокс схожий на шахи, важливо заздалегідь прорахувати можливі ходи суперника, - наголосив Віталій. - Я знаю, що під час підготовки Арреола вивчав мої попередні поєдинки, мою техніку й тактику, знаю, які спаринг-партнери з ним працювали. Я припускаю, які заготовки він робить на цей поєдинок. Але на кожну його атаку у нас обов'язково знайдеться контратака. Отрути без протиотрути не буває. Цей поєдинок буде захоплюючим!".